Maszynka do miesa 2000w

Wilk do mięsa więc nic nowego jak maszyna, będąca do rozdrobnienia i mielenia surowego, gotowanego lub mrożonego mięsa, które poddawane jest dalszej obróbce (produkcji wędlin). Ponieważ urządzenie znajduje użycie w hotelach, restauracjach, supermarketach, placówkach gastronomicznych oraz zakładach zbiorowego żywienia, gdzie ilość przetwarzanego ciała jest mocno szersza niż w gospodarstwie domowym, wymiary (gardzieli z podajnikiem ślimakowym oraz zestawu tnącego - siatki, szarpak, noże) i parametry (wydajność, średnica sitka, prędkość obrotowa, otwór gardzieli, moc, zasilanie) wilka do ciała muszą odpowiadać zapotrzebowaniom przetwórcy.

Wielki wybór wilków na zbycie pozwala na wybór odpowiedniego narzędzia na potrzeby placówki, dzięki obecnemu termin na stworzenie potraw ulega skróceniu (rozdrabnianie kilkanaście kilogramów na minutę) również nie wymaga niemałego kosztu wysiłku fizycznego. Wilki mają postać prostą, elementy można szybko zdemontować, co zdecydowanie ułatwia obsługę, proces czyszczenia i utrzymanie czystości, wchodzi na poprawę warunków higienicznych. Wykonanie urządzenia ze zwykli nierdzewnej lub stopów aluminium, wysoka klasę wykonania stanowi o wielkiej moce maszyny. Jak całe dania podawane w sektorze spożywczym, wilki muszą robić warunki CE bezpieczeństwa oraz higieny pracy. Działanie wilka - mięso do rozdrobnienia stawia się do gardzieli, następnie po dociśnięciu np. polipropylenowym tłoczkiem zostaje przetłoczone do ślimaka roboczego, a stamtąd do zespołu tnącego. Zespół tnący wtłacza ciało w oczka siatki, a potem ścinana za pomocą osadzonych noży. Mięso po rozdrobnieniu jest mieszane z farszami, następnie pakowane w osłonki lub opakowania próżniowe i zdobywane dalszym procesom obróbki, w współzależności od rodzaju końcowego produktu - wędliny czy surowe mięso pakowane próżniowo. W relacje od gatunku mięsa dopasowuje się siatki o nowej średnicy oczek oraz noży. Wilki można wyposażyć w przeciwne akcesoria, które umożliwią np. nadziewanie kiełbas, szatkowanie warzyw i sera. To ciekawe urządzenie, tanie w wygodnych cenach, dawane w pozycjach gastronomicznych, gdzie produkcja wędlin lub potraw mięsnych nie jest na taką skalę gdy w pełnych zakładach produkcyjnych, jest gwarantem produktów zdrowszych, nie zawierających konserwantów i kolejnych ulepszaczy.