Garderoba funkcjonalna

Nadchodzi wyczekiwana od dawna wiosna. Zatem nie tylko szansa na zdjęcie kilku zbędnych kilogramów, lecz zarówno na wymianę naszych nawyków żywieniowych. Cieplejsza aura skłania nas bowiem do usunięcia ciężkostrawnej diety opartej na ciele i nabiale i wzięcia ze zdrowia, jakie przekazują nam sałatki.

symfonia demo kadry i płace

Witaminy Sałatki są dużą bombę witaminową. Dają nam one pełnych elementów potrzebnych do sprawnego funkcjonowania systemu. Polacy wciąż jednak są słabość do chętniejszego sięgania po artykuły pochodzenia zwierzęcego. Dlatego tak wiele wśród naszych rodaków schorzeń układu krążenia. Choroba wieńcowa, miażdżyca i nadciśnienie są wciąż samą z istotnych przyczyn zgonów w podeszłym wieku. Częstsze jedzenie sałatek i minimalizacja artykułów pochodzenia zwierzęcego minimalizują ryzyko wyżej wymienionych schorzeń.

Lekkostrawność Warzywa są o znacznie bardziej delikatne niż mięso i nabiał. Mniej występują w porządku pokarmowym, dzięki czemu po ich spożyciu czujemy się lepiej. Warzywa posiadają odczyn zasadowy w przeciwieństwie do produktów mięsnych. Dzięki owemu nie dają one wywiadów ze zgagą i nadkwasotą. Dieta oparta na spożywaniu sałatek jest to mocniejsza i milsza dla swego systemu pokarmowego.

Łatwość przygotowania Przygotowywanie sałatek nic nie jest ciężkie, szczególnie, jeżeli posiadamy wystarczającym sprzętem. Szatkownica do warzyw elektryczna sprawi, że zrobimy je niezwykle szybko. Wystarczy tylko wybrać warzywa, z których wymagamy zrobić sałatkę, poszatkować je przy pomocy maszyny, wymieszać i skropić wyciągiem z cytryny. W przeciągu kilku minut jesteśmy mocny i odżywczy posiłek.

Kaloryczność Zanim nadejdą jasne i słoneczne dni, warto zrzucić nieco tkanki tłuszczowej nagromadzonej podczas zimy. Najdoskonalszym sposobem, by uzyskać wymarzoną sylwetkę, jest wejście na dietę opartą na warzywach i sałatkach. Szybko przekonasz się, że posiada żyć ona o moc lepsza z starych polskich problemów i schabowych. Co więcej, żeby przygotować pyszną sałatkę, nie potrzeba być specjalistą kuchni. Wystarczy inwencja i myśl. To właśnie od nas zależy, z których składników stworzymy własną smaczną i młodą sałatkę.